Askıda Robotik
Askıda Robotik, devlet okullarında STEM bazlı bir eğitim vererek 9-10 yaş grubunu teknoloji konusunda bilgilendirmeyi amaçlar.
*normal gelişim gösteren çocuklar, aileleri ve öğretmenlerin empatisi ile çözülenler sorunlar
*hiçbirimizin anneliğinin çocuklarımız üzerinde kıyaslanamayacağını,
*anneliğin özel gereksinim gerektiren çocuklara sahip anneler açısından da “aynı” durumda olduğu ve pozitif ayrımcılık, merhamet, yardım değil “EŞİTLİK” istediğimiz mesajı ile sonlandırabileceğimiz.
Hem özel gereksinimli annelere motivasyon, eğitimin ve vazgeçmemenin önemini vurgulayabileceğimiz hem de normal gelişim gösteren annelere empati duygusu ile bütünleştirmenin her iki tarafa da vereceği pozitif yararların farkına varmasını sağlayabileceğimiz bir etkinlik olmasını planlıyoruz.
Katılımcı profili olarak; sosyal etkiyi arttırmamız amacıyla influencer anneler, okul yöneticileri , özel gereksinimli çocuk aileleri , özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi sahipleri ve özel gereksinimli çocuklar alanında çalışan dernekler (tohum otizm, serçev ,eçha vs.) ,Üniversitelerin engelli koordinasyon merkezlerine davet gönderiyoruz.
Ülke nüfusunun bilinen %13 ünün engelli olduğu ve artık doğan her 58 çocuktan 1’inin otizmli olması engelli doğan bebek oranının 50’de 1 düşmesi gibi git gide artan oranda hayata dahil olan çocuklarımız ve ailelerini dolayısıyla hepimizi ilgilendiren bu konu ile ilgili öncelikle İstanbul’dan başlayarak büyükşehirlerde devam ettirmeyi planlıyoruz.Çünkü azimleriyle, emekleriyle ilham veren o kadar çok anne var ki seslerini duyurmaya daha çok insana hikayelerini anlatarak ilham motivasyon ve umut vermelerini sağlamak istiyoruz.
İlkini 1 Mayıs'ta yaptığımız söyleşilerden çok olumlu dönüşler aldık
Koç Üniversitesi Hastanesinden Çocuk ve Ergen Pskiyatristi Dr.Herdem Aslan Genç uzman konuşmacı olarak geldi.
Parin Yakupyan; Algı Özel Eğitim Kurumları sahibi ve Öçed derneğinin kurucusu 17 yıldır otizmle olan mücadelesini oğlu Garen ile söyleşimize katılarak bizimle paylaştı...
Hatice Beyza Bulut ; Yazar ve motivasyon koçu olan annemiz kızı İpek Bade ile Hidrosefali ile yaşadığı tecrübelerden bahsetti.
Senem Karakuş ; Tıbben mümkün olmayan dünyadaki tek 9 yaşına gelmiş Sandhoff sendromlu olan kızı İclal Tuana ile gelerek bize mücadelesi azmi ve vazgeçmemeyi anlattı...
Söyleşilerin devamı için desteğe ihtiyacımız var
Merhaba Pelin Hanım ilginiz için teşekkür ederim öncelikle. Eylül ayında Prof.Dr.Yankı Yazgan'ında katılacağı bir söyleşi daha organize edebilmek ve devamı için projemizi fonlamaya sunduk.3 ayda 1 yapmayı planladığımız söyleşilerimize destek olmak için sayfamızı paylaşarak daha çok insana duyurmamıza vesile olmanız ve takipte kalmanız yeterlidir.n
Askıda Robotik, devlet okullarında STEM bazlı bir eğitim vererek 9-10 yaş grubunu teknoloji konusunda bilgilendirmeyi amaçlar.
FIRSAT EŞİTLİĞİ OYUNCAKLARLA BAŞLAR. İhtiyacına uygun oyuncak, her çocuğun hakkıdır.
Bende size destek vermek istiyorum ankaradayım ne yapabilirim Ankara için yardımcı olurmusunuz